Zapnou grafiku
škola
studium
aktivity
uchazeči
menuButton searchButton
mainpic
Kontakty
Školní jídelna
Školní parlament
Pedagogický sbor
Kariéra
Etická linka
Veřejné zakázky
Povinně zveřejňované informace a projekty
Třídy
Historie školy
Jak se u nás studuje
Úspěchy našich studentů
Fotogalerie
Školská rada
Výroční zprávy
GDPR
SPGS
Ke stažení
Suplování
Rozvrh
Zvonění
Formální úpravy prací
Maturitní zkouška
ŠVP a učební plány
Harmonogram školního roku
Předměty
Moodle
Školní řád
Školní poradenské pracoviště
Harmonogram školního roku
Zájmová činnost
Zahraniční zájezdy
Sportovní a adaptační kurzy
Maturitní ples
Akce školy
DofE
Projekty
Projektové dny
Školní akademie
Soutěže a olympiády
Základní informace
Dny otevřených dveří
Přijímací řízení
Představení školy

Hlavní prázdniny

29. 06. 2024 - 01. 09. 2024

ZE ŽIVOTA ŠKOLY

Geografické informační systémy

31. 10. 2023

Geografické informační systémy – přednáška v rámci akce Den pro školu – kvinty, 1.ročníky. 

Setkání s odborníkem z praxe může žákům a studentům pomoci odhalit jejich silné stránky a nadchnout je pro určitý obor. Díky zkušenostem dobrovolníků si mohou žáci rozšířit své kompetence a získat lepší představu o tom, jaké dovednosti a předpoklady je třeba mít pro konkrétní pracovní uplatnění.  

Bankéři do škol

31. 10. 2023

Kvarty si dnes poslechli přednášku o finanční gramotnosti v rámci projektu Bankéři do škol.

Vzdělávací projekt "Bankéři do škol" organizuje Česká bankovní asociace od roku 2014 a je založen na osobním setkání bankéřů s žáky 8. a 9. tříd základních škol a se studenty 1. a 2. ročníku středních škol, vč. gymnázií.

Jeho cílem je rozvoj obecných znalostí žáků z oblasti financí a kyberbezpečnosti. Workshopy v délce dvou vyučovacích hodin se konají v prostorách školy a jsou vedeny odborníky z členských bank.

Halloween

31. 10. 2023

Poslední říjnový den uspořádal studentský parlament další akci, tentokrát zaměřenou na Halloween. Hodně studentů i někteří učitelé přišli v tradičních maskách, proběhla také soutěž o nejlepší kostým. 

Filmfest - film v německém originále

30. 10. 2023

FILMFEST - film v německém jazyce natočený podle skutečného příběhu, který ukazuje život v rozděleném Německu v r. 1979 v době studené války - maturanti

Exkurze Legiovlak

25. 10. 2023

Prohlídka rekonstrukce legionářského vlaku s výkladem o legiích a jejich významu pro českou historii - maturanti

Poznávací zájezd Berlín

25. 10. 2023 - 26. 10. 2023

Ve dnech 24. a 25.10. se zúčastnili studenti němčiny z předmaturitních ročníků dvoudenního poznávacího zájezdu do BERLÍNA. Cílem bylo seznámit studenty zážitkovou formou v rámci výuky reálií s nejvýznamnějšími kulturními a historickými památkami hlavního města Německa.

Během prohlídky města studenti navštívili Říšský sněm (Reichstag) – sídlo německého parlamentu, Muzeum teroru s 3D-projekcí, která upomíná na život za Berlínskou zdí v době rozděleného Německa, dále pak Židovské muzeum s interaktivním programem, Památník holocaustu i Památník  obětem fašismu. Zajímavostí v centru města je bezesporu Checkpoint-Charlie – bývalý hraniční přechod rozdělující město na východní a západní část. Navštívili jsme známý kostel Kaiser Wilhelm – Gedächtniskirche, Vítězný sloup(Siegesäule) a Braniborskou bránu (Brandenburger Tor). Prošli jsme reprezentační třídu Unter den Linden, kde se nachází známá Humboldt-Universität, Deutsche Bücherei oder  Staatsoper (Státní opera) a Berliner Dom. Nevynechali jsme ani Museumsinsel (Muzejním ostrov), kde se nachází mnoho muzejních budov, z nichž nejvíce navštěvováno je Pergamon-Museum s artefakty z doby antické. Neopomněli jsme ani centrální náměstí Alexanderplatz s unikátní televizní a vyhlídkovou věží Fernsehturm a  Potsdamer Platz, náměstí v centru města, které je přehlídkou moderní architektury. Studenti obdivovali unikátní světové hodiny -tzv. Weltzeituhr (Světové hodiny), Rotes Rathaus (Červenou radnici) a mnoho dalších turisticky atraktivních míst.

Návštěva IFP

25. 10. 2023

Studenti, kteří nejeli do Berlína navštívili Francouzský institut.

Zeměpisná přednáška - Kambodža

23. 10. 2023

Studenti septim a 3.A absolvovali v kině Světozor úžasnou přednášku o Kambodže v rámci vzdělávacího projektu Planeta3000.

Exkurze do Sázavského kláštera

23. 10. 2023

Sexta E navštívila jeden z předních klášterů českého raného středověku spojující dějepis (život mnichů, význam benediktínského řádu, postavení sv. Prokopa  mezi českými světci) s literaturou (význam skriptorií a sv. Prokop v české literatuře). 

Komentovaná prohlídka Týnského chrámu

20. 10. 2023

V pátek 20.10. se studenti dějepisného semináře vypravili do Týnského chrámu, kde absolvovali komentovanou prohlídku.

Přístupnost

Informace o zpracování osobních údajů
Mapa stránek
Vypnout grafiku
Větší písmo
Prohlášení o přístupnosti