Zapnou grafiku
škola
studium
aktivity
uchazeči
menuButton searchButton
mainpic
Kontakty
Školní jídelna
Školní parlament
Pedagogický sbor
Kariéra
Etická linka
Veřejné zakázky
Povinně zveřejňované informace a projekty
Třídy
Historie školy
Jak se u nás studuje
Úspěchy našich studentů
Fotogalerie
Školská rada
Výroční zprávy
GDPR
SPGS
Ke stažení
Suplování
Rozvrh
Zvonění
Formální úpravy prací
Maturitní zkouška
ŠVP a učební plány
Harmonogram školního roku
Předměty
Moodle
Školní řád
Školní poradenské pracoviště
Harmonogram školního roku
Zájmová činnost
Zahraniční zájezdy
Sportovní a adaptační kurzy
Maturitní ples
Akce školy
DofE
Projekty
Projektové dny
Školní akademie
Soutěže a olympiády
Základní informace
Dny otevřených dveří
Přijímací řízení
Představení školy

Zeměpisná přednáška "Indonésie - sopečná odysea"

16. 10. 2024 08:15 - 16. 10. 2024 11:45

Společně podíváme do země, která je tvořena více než 17 tisíci ostrovy. Do Indonésie, rozprostírající se jako smaragdové drahokamy kolem rovníku v oblasti Asie a Oceánie. Indonésie je neskutečně rozmanitá země. Na každém ostrově se setkáme s jinými kulturami, zvyky, jazyky, lidmi a jejich způsobem života. Projedeme největší ostrovy, nahlédneme do kultury Mentawajů, Dajaků, s pokorou budeme sledovat pohřební rituál Torajů. Budeme smlouvat na živelném plovoucím trhu v Banjarmasinu, necháme se strhnout rytmem balijského tance kecak, budeme rozjímat v hinduistických chrámech. Vydáme se do kráteru sopky, ukážeme si jaké jsou následky sopečné exploze. Společně budeme pátrat po orangutanech, mantách. Najdeme i největší květinu na světě, raflésii?


Kino Světozor 

ZE ŽIVOTA ŠKOLY

Adaptační kurz prima

04. 09. 2023 - 06. 09. 2023

Seznamovací kurz se podařil, probíhal ve výborném prostředí a zázemí. Absolvovali jsme spoustu stmelovacích a dalších her a aktivit, které byly jak sportovního rázu, nebo to byly různé diskuze, reflexe apod. Po celou dobu kurzu se o nás starali lektoři z agentury Invenio, kteří měli vše výborně zvládnuté.

Třídní výlety

27. 06. 2023 - 29. 06. 2023

Ve dnech 27. - 29.6. 2023 všechny třídy uskutečnily třídní výlety, vícedenní nebo jednodenní. Závěr školního roku si studenti i jejich profesoři opravdu užili.

1.E – Jizerské hory
1.F, 2.F – Milevsko
3.E – Mníšek pod Brdy, Botanická zahrada
3.F, 2.E – Plzeňsko
4.E – bowling, kino
4.F – Vídeň1.A – Malá Skála
5.E – Pecka
2.A – Jizerské hory
6.E – Zbečno
6.F – Vídeň
3.A – Dějepisná vycházka, Galerie Dox, kino
7.E – Petřín, volejbal, kino
7.F – Sedmihorky 

Letní slavnost na "Slaďárně"

22. 06. 2023

První ročník naší Letní slavnosti se konal v podvečerních a večerních hodinách dne 22.6. 2023. Na programu byly projevy pana ředitele Tomáše Huška a paní předsedkyně SPGS Natálie Kalajdžievové, dále proběhlo předávání triček sportovním hvězdám školy a vyhlášení ankety „Zlatý Ámos Gymnázia Karla Sladkovského“. Za nižší stupeň cenu získal Martin Procházka, za vyšší Tomáš Uher. Mezi jednotlivé části byla vložena hudební čísla hromadnějšího rázu („Řekni, kde ty kytky jsou“ a „Slavíci z Madridu“) i individuální vstupy a jedno komorní seskupení.
Na závěr zahrála kapela našich bývalých studentů RefréMy, což vedlo k ožití tanečního parketu.
Celá akce byla organizována Spolkem příznivců Gymnázia Karla Sladkovského, Gymnáziem Karla Sladkovského a Studentským parlamentem, jehož dva zástupci Adam Prokop a Kryštof Bendičák ji velmi zdatně celou moderovali.

Přírodovědný kroužek

20. 06. 2023

Již od září se každý pátek scházejí studenti nižšího stupně gymnázia na Přírodovědném kroužku. Střídají se chemie, biologie a zeměpis. Studenti se zabývají např. tématy:
Zeměpis prakticky aneb jak funguje země
Výroba krmítek ze šišek
Jak žijí lidé po celém světě
Ptáci v České republice
Ekosystém rybníka
Výroba šumivé bomby
Výroba mýdla
Umělá zkamenělina ze sádry
Ekosystém v láhvi
Co kvete v okolí školy
Mapování okolí školy – graffiti, zeleň, odpadky
A MNOHO JINÉHO!!!

Divadelní klub 2023

15. 06. 2023

Letošní sezóna divadelního klubu byla více než vydařená. Dohromady jsme během školního roku navštívili sedm zajímavých, mnohdy velmi netradičních představení, která pomohla studentům přiblížit klasické příběhy moderním pojetím. Účast byla hojná a my se těšíme na příští sezónu!

 

Konference OPEN 58

15. 06. 2023

Dne 15. 6. 2023 se zástupci třídy 4.E společně se zástupci z pedagogického sboru zúčastnili závěrečné konference projektu OPEN 58 na ZŠ Janského, Janského 2189, Praha 13.

Finálové kolo "Debatiády"

10. 06. 2023

Soutěž „Debatiáda“ je určena žákům druhého stupně základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií. Jejich úkolem je v rámci pravidly řízené debaty nad kontroverzním tématem odhalit podstatný společenský problém a následně se pokusit představit jeho možné řešení. V debatě proti sobě stojí vždy dva dvoučlenné týmy. Ten, kterému se pomocí konstruktivní argumentace podaří lépe obhájit svá tvrzení, debatu vyhrává. Po školních kolech proběhlo ve Zdicích regionální kolo, kde naši studenti L.Garciová a E. Kreys a A.Hlivka s J.Valertem vybojovali první dvě postupová místa. Ve finálovém kole na Arcibiskupském gymnáziu naše týmy skončily z celkových deseti na krásném 3. a 4.místě. Moc blahopřejeme! 
Více na https://debatovani.cz/

Cyklistický kurz 2023

05. 06. 2023 - 09. 06. 2023

V tom samém termínu (červen 2023) jako probíhal zájezd do Anglie a vodácký kurz vyrazily naše sexty + 2.A zdolávat krásy Českého ráje na kolech. I přes mírnou nepřízeň počasí si studenti kurz užili!

 

 

Vodácký kurz 2023

05. 06. 2023 - 09. 06. 2023

Septimy a 3.A v týdnu od 5. do 9.6. 2023 vyrazily na řeku Ohři. Splutí Ohře na kánoích v úseku Kynšperk nad Ohří – Vojkovice proběhlo dle plánu. Studenti byli rozděleni do tří samostatných skupin podle tříd, na lodích se zdokonalili v ovládání plavidel na pozici háčka i zadáka. Během volného dne podnikli pěší výlet do Karlových Varů podle zájmu buď podél řeky nebo přes zříceninu Andělská Hora. Po návratu do tábořiště se zájemci věnovali výcviku na cvičné peřeji Hubertus.
Počasí celé akci přálo. 

 

Přístupnost

Informace o zpracování osobních údajů
Mapa stránek
Vypnout grafiku
Větší písmo
Prohlášení o přístupnosti