Zapnou grafiku
škola
studium
aktivity
uchazeči
menuButton searchButton
mainpic
Kontakty
Školní jídelna
Školní parlament
Pedagogický sbor
Kariéra
Etická linka
Veřejné zakázky
Povinně zveřejňované informace a projekty
Třídy
Historie školy
Jak se u nás studuje
Úspěchy našich studentů
Fotogalerie
Školská rada
Výroční zprávy
GDPR
SPGS
Ke stažení
Suplování
Rozvrh
Zvonění
Formální úpravy prací
Maturitní zkouška
ŠVP a učební plány
Harmonogram školního roku
Předměty
Moodle
Školní řád
Školní poradenské pracoviště
Harmonogram školního roku
Zájmová činnost
Zahraniční zájezdy
Sportovní a adaptační kurzy
Maturitní ples
Akce školy
DofE
Projekty
Projektové dny
Školní akademie
Soutěže a olympiády
Základní informace
Dny otevřených dveří
Přijímací řízení
Představení školy

01. 01. 1970

ZE ŽIVOTA ŠKOLY

Jižní Anglie

04. 06. 2023 - 09. 06. 2023

Krátký poznávací zájezd našich kvart 4.E a 4.F za krásami jihovýchodní Anglie, který proběhl ve dnech 4. - 9.6. 2023,  posloužil nejen k návštěvě historicky i kulturně zajímavých míst v dané oblasti (mj. historických doků v Cathamu, historických center měst Rochester, Broadstairs a Margate, hradu Leeds Castle a pašeráckých jeskyní v Hastings a hlavních turistických atrakcí během posledního dne v Londýně), ale i k využití jazykových znalostí díky ubytování v rodinách v Maidstone.

V rámci našeho programu byla letos i návštěva místní školy v Margate, kde jsme absolvovali zábavnou formou i výukovou hodinu s jednou z lektorek. Celkově byla akce i podle reakcí dětí velmi úspěšná, kromě výše uvedeného zbyl dostatek času i na procházky po pláži (Zátoka Vikingů v Broadstairs) a ochutnávku fish+chips.

Na mnoha z navštívených míst si měly děti možnost vyslechnout výklad v angličtině a společně s informacemi od průvodkyně CK Kristof si tak mohly děti prohloubit své znalosti kultury i historie Spojeného království, které si načerpaly v průběhu čtyř let výuky angličtiny.

 

Regionální kolo Debatiády

29. 05. 2023
Gratulujeme k úžasnému výsledku regionálního kola Debatiády a držíme palce do dalšího kola!
Z šesti týmů ve skupině postoupily první dva, oba z našeho gymnázia. Zvítězily Laura Garciová a Ella Kreys z 1.E, na druhém místě skončili Jiří Valenta a Adam Hlivka že sekundy.

Slovinsko 2023

28. 05. 2023 - 02. 06. 2023

V týdnu od 28.5. do 2.6.2023 se naše tercie zúčastnily úžasného sportovně - turistického kurzu ve Slovinsku. Jako každý rok strávili studenti krásných 5 dní v Triglavském NP při různých adrenalinových aktivitách - canyoningu, raftingu, krásných výletech....

Sportovně turistický kurz se z pohledu učitelů povedl a podařilo se naplnit veškeré činnosti dle plánovaného programu. Studenti během turistiky viděli krásy přírody Julských Alp, absolvovali sjezd úseku řeky Soča na raftech a vyzkoušeli si canyoning v kaňonu Sušec. Součástí byl i sportovní turnaj v přehazované, volejbalu, frisbee a softbalu.  Kladně hodnotím i rozvoj samostatnosti a sociálního kontaktu napříč třídami v celém ročníku.  

 

 

Malé maturity

22. 05. 2023 - 26. 05. 2023

V týdnu "velkých maturit" probíhaly také MALÉ MATURITY v obou kvartách. Studenti absolvovali zkoušky z českého jazyka, matematiky a angličtiny. Blahopřejeme k výsledkům a přejeme bezproblémový přechod na vyšší stupeň gymnázia.

Maturity 8.E, 8.F, 4.A

16. 05. 2023 - 26. 05. 2023

Ve dvou týdnech od 16. do 26.5. 2023 proběhly ústní maturitní zkoušky ve třídách 8.E, 8.F a 4.A. Studenti předvedli skvělé výkony. Všem moc gratulujeme a přejeme úspěšné vykročení do dalšího života. Podívejte se v těchto videích na průběh maturit. 
8.E       8.F      4.A

Šachový turnaj

10. 05. 2023

Naši studenti nižšího i vyššího stupně se zúčastnili pražského šachového turnaje, kde se umístili na výborných místech! Tým nižšího gymnázia předvedl skvělé výkony - byl 5. z celkové konkurence 40 pražských škol. Kluci vyššího stupně se umístili na 14. místě. Moc blahopřejeme!

 

Poslední zvonění

28. 04. 2023

V pátek 28.4. proběhlo již tradiční poslední zvonění maturantů. Maturanti si při posledním zvonění připravili pro studenty i učitele dvouhodinový program na školním hřišti. Tradičně nechyběly různé stánky např. s tetováním, malováním na obličej, vzkazy maturantům, občerstvení, tance, sport, tombola i oblíbená dražba nabídek od učitelů od prominutí testu, zápasy až po občerstvení od vyučujících. A své studium zakončili tradičním zvoněním na slaďárenský zvon.

Pálení čarodějnic

21. 04. 2023

Akce Studentského parlamentu "Pálení čarodějnic"

 

 

Akce v době přijímacích zkoušek

13. 04. 2023 - 18. 04. 2023

V době přijímacích zkoušek (13.,14.,17.,18.4. 2023 měly všechny třídy každý den jinou akci. Podívejte se na souhrn ve videu.

 

GYKAS cestuje o jarních prázdninách

05. 04. 2023

Zde máte k dispozici výsledky geoformuláře GYKAS cestuje o jarních prázdninách. Naši studenti i učitelé navštívili opravdu zajímavá místa!

ZDE

Po otevření mapy si klikněte na vybraný bod, zobrazí se místo, fotografie apod.

 

Přístupnost

Informace o zpracování osobních údajů
Mapa stránek
Vypnout grafiku
Větší písmo
Prohlášení o přístupnosti