Zapnou grafiku
škola
studium
aktivity
uchazeči
menuButton searchButton
mainpic
Kontakty
Školní jídelna
Školní parlament
Pedagogický sbor
Kariéra
Etická linka
Veřejné zakázky
Povinně zveřejňované informace a projekty
Třídy
Historie školy
Jak se u nás studuje
Úspěchy našich studentů
Fotogalerie
Školská rada
Výroční zprávy
GDPR
SPGS
Ke stažení
Suplování
Rozvrh
Zvonění
Formální úpravy prací
Maturitní zkouška
ŠVP a učební plány
Harmonogram školního roku
Předměty
Moodle
Školní řád
Školní poradenské pracoviště
Harmonogram školního roku
Zájmová činnost
Zahraniční zájezdy
Sportovní a adaptační kurzy
Maturitní ples
Akce školy
DofE
Projekty
Projektové dny
Školní akademie
Soutěže a olympiády
Základní informace
Dny otevřených dveří
Přijímací řízení
Představení školy

01. 01. 1970

ZE ŽIVOTA ŠKOLY

Po Gykasu

18. 10. 2023

Studentský parlament také zorganizoval skvělou akci, při níž proběhlo setkání současných studentů a našich absolventů. Studenti posledních dvou ročníků měli možnost dozvědět se od našich absolventů užitečné informace o studiu různých oborů VŠ, případně o možnostech studia v zahraničí.

"SUIT UP or SLEEP IN"

17. 10. 2023

V úterý 17.10. 2023 proběhla velmi vydařená akce Studentského parlamentu "SUIT UP or SLEEP IN" v rámci projektu Hrdá škola. Studenti i učitelé mohli přijít ve společenském oděvu, pyžamu nebo jejich kombinaci. Kromě dvou tříd, které byly na adaptačním kurzu a jedné, která se nevyfotila, se zúčastnily všechny třídy. Některé dokonce se 100% účastí. Byly to naši "nováčci" - 1.E, 1.A, 1.B, odměnou byly výborné dorty. Všichni jsme si tuto akci užili a těšíme se na další!

Adaptační kurz kvinty

16. 10. 2023 - 18. 10. 2023

Žáci během kurzu absolvovali několik menších procházek a několik pěších výletů v atraktivní oblasti Šumavy, navštívili Čertovo jezero, podívali se na známé Šumavské vrcholy Pancíř a Můstek, prošli si několik zajímavých Šumavských hřebenů s krásnými výhledy. Navštívili také malebné městečko Železná Ruda s vyhlášenými cukrárnami a kavárnami a známá lyžařská střediska Špičák a Belveder. 

Kromě výletů byl na programu také sportovní program v tělocvičně, která byla k dispozici v rámci ceny pobytu. Žáci si zahráli volejbalový turnaj, fotbal a basketbal, vyzkoušeli si také některé netradiční míčové hry. 

 Kromě turisticky a sportu byly součástí kurzu také společenské seznamovací aktivity v rámci jednotlivých tříd, dále různé soutěže a hry. V rámci těchto aktivit žáci např. navštívili galerii moderního umění, kde se zúčastnili pozoruhodné špionážní hry s fyzikální tematikou na motivy nedávno zhlédnutého filmu Oppenheimer. 
 Zajímavá byla i závěrečná diskuze o filmu, kde žáci rozebírali výše zmíněný film z různých pohledů. 

 Myslíme si, že díky rozmanitému a bohatému programu se žáci měli možnost lépe seznámit navzájem se třídou, poznat lépe také spolužáky z paralelní třídy a poznat své nové učitele. Věříme, že to přispěje k lepšímu fungování třídních kolektivů. 

Divadelní představení Pygmalion

13. 10. 2023

Maturitní ročníky navštívili divadelní představení Pygmalion, které se hrálo v anglickém jazyce.

Film Oppenheimer

10. 10. 2023

Studenti 1.ročníků a kvint shlédli filmovou projekci Oppenheimer, kterou v návaznosti na probírané učivo poté v hodinách fyziky reflektovali.

Výjezd Studentského parlamentu

05. 10. 2023 - 06. 10. 2023

Členové našeho Studentského parlamentu (vždy dva zástupci všech tříd) vyjeli na dvoudenní setkání na faru ve Voticích. První den se hlavně seznamovali, poznávali a druhý den již usilovně pracovali na plánu akcí na tento školní rok. Máme se na co těšit! Nechyběl ani táborák, kytary a zpěv. 

 

Expozice "Za měnou"

03. 10. 2023

3. října navštívili studenti 3.A Návštěvnické centrum ČNB a prohlédli si expozici "Za měnou".

Avantgardní směry na přelomu 19. a 20.století

21. 09. 2023

4.A navštívila Interaktivní program "Umění dlouhého století" ve Veletržním paláci. 

Bronzová expedice DOFE

16. 09. 2023 - 17. 09. 2023
Během krásného zářijového víkendu dokončili účastníci bronzové úrovně seberozvojového programu DOFE (Ceny vévody z Edinburghu) dvoudenní expedici Křivoklátskem. Během expedice si vše účastníci nesou sami, orientují se pouze dle papírové mapy a nesmí si nic kupovat. Blahopřejeme jim ke zdárnému zvládnutí jedné z podmínek bronzové úrovně!

Adaptační kurz 1.A + 1.B

12. 09. 2023 - 15. 09. 2023

Obě třídy prvního ročníku čtyřletého gymnázia se zúčastnili ve dnech 12. - 15.9. adaptačního kurzu ve Zbraslavicích. Instruktoři agentury Wenku připravili pestrý program sestávající se z mnoha různorodých aktivit. Díky nim studenti měli možnost se více poznat, vyzkoušet si spolupráci na společných úkolech, zasportovat si, pobavit se... Odezva ze strany obou tříd byla kladná, a i třídní učitelé ocenili, že už pro ně jejich třídy nepředstavují anonymní třicetihlavý dav.

Přístupnost

Informace o zpracování osobních údajů
Mapa stránek
Vypnout grafiku
Větší písmo
Prohlášení o přístupnosti